Lid worden

Fijn dat u lid wilt worden van de NVFL. Hieronder wordt uitgelegd hoe een en ander in zijn werk gaat.

Voorwaarden lidmaatschap NVFL

Aan het lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie zijn eisen gesteld. Indien u aan deze eisen voldoet, kunt u lid worden. U kunt op verschillende manieren betrokken worden bij de NVFL:

Bevoegd lid
U bent fysiotherapeut en heeft nascholingen gedaan in de lymfologie en/of oncologie en een diploma behaald van een door de NVFL en KNGF erkende opleiding op het gebied van de lymfologie en/of oncologie. U kunt  de regionale bijeenkomsten volgen in uw regio. Tevens ontvangt u vier keer per jaar het verenigingsblad O2 en regelmatig de E-news NVFL via de mail. U heeft stemrecht in de Algemene Ledenvergadering (ALV) en u kunt (in combinatie met een Compleet of een Studentenlidmaatschap van het KNGF) gebruik maken van de NPI-service

Aspirant lid
U bent fysiotherapeut die een (door de NVFL en KNGF erkende) opleiding Manuele Lymfdrainage (MLD) volgt. U kunt dan meedoen met de regiobijeenkomsten. Tevens ontvangt u vier keer per jaar het verenigingsblad O2 en als er nieuwtjes zijn de e-News. U hebt geen stemrecht op de ALV. Het lidmaatschap wordt omgezet naar gewoon lidmaatschap wanneer u het diploma behaald hebt.

Buitengewoon lid
U bent fysiotherapeut en u bent geïnteresseerd in lymfologie. U bent buitengewoon lid van het KNGF. U kunt dan meedoen met de regiobijeenkomsten. Tevens ontvangt u vier keer per jaar het verenigingsblad O2 en als er nieuwtjes zijn het e-Nieuws. U hebt geen stemrecht op de ALV en hebt geen nascholingsplicht binnen de lymfologie en/of oncologie.

Abonnee O2
Een abonnement op de O2  heb je al voor maar € 36,- per jaar.  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de lymfologie en oncologie met dit mooie kwartaalblad. 

U kunt zich opgeven voor het lidmaatschap van de NVFL of als abonnee  O2 via het aanmeldformulier

-Let op- Elk bovenstaand lidmaatschap, behalve abonnee O2, heeft een gekoppeld KNGF lidmaatschap.

Wat kost het lidmaatschap?

Contributietabel 2020

Bevoegd lid

150 euro

Buitengewoon lid

150 euro

Echtparen 250 euro

Aspirant lid

150 euro

Abonnee O2

36 euro

 

Hoe kunt u lid worden?

U kunt zich via de KNGF website aanmelden voor het lidmaatschap van de NVFL.

Doorlooppad voor het lidmaatschap:

  • Ga naar Mijn KNGF en log in met uw inloggegevens. Indien u nog niet bent ingeschreven bij MijnKNGF dan dient u dit eerst te doen.
  • Na het inloggen op MijnKNGF ziet u  uw eigen pagina met gegevens. Ga (bovenin) naar: Mijn inschrijvingen > Lidmaatschappen > aanmelden > Soort: Beroepsinhoudelijke vereniging.
  • Op deze pagina kunt u bij lidmaatschappen zich aanmelden voor het NVFL lidmaatschap.

KNGF lidmaatschap

Bij het NVFL lidmaatschap hoort altijd een corresponderend KNGF lidmaatschap. Dit gekoppelde lidmaatschap vloeit voort uit de nauwe samenwerking met het KNGF ten aanzien van:

  • Kwaliteitsbeleid: hoogleraren, richtlijnen, WCF, scholingen, congressen, Centraal Kwailiteitsregister, etc.
  • Beroepsbelangen: overleg met zorgverzekeraars, consumentencampagnes, defysiotherapeut.com, etc.
  • Ledenadministratie
  • Financiele administratrie
  • ICT en websites / e-mail voorzieningen
  • Facilitaire zaken
  • Personele ondersteuning (adviseur, secretaresse)

Trefwoorden: