09 juli 2020

Evaluatie bestuur NVFL tijdens Covid-19

Wat is goed gegaan en wat zou een volgende keer anders of beter moeten?

Onze conclusies kort samengevat:

  • Het was een goede keuze om een advies en later aanvullend advies  (op het stappenplan van het KNGF) af te geven voor de patiëntengroepen die geregistreerde oncologoefysiotherapeuten en oedeemfysiotherapeuten in de praktijk behandelen.
  • Het advies was duidelijk en de meeste reacties die we hebben ontvangen waren positief.
  • Het advies om mensen met een verleden van kanker niet te behandelen was stellig, ongeacht het beperkt beschikbare bewijs voor een ernstige beloop. Mensen met een verleden met kanker voelden zich buitengesloten. Aan de gevolgen voor patiënten en collega’s over dit gedeelte van het advies konden we in onze communicatie meer aandacht aan besteden.
  • Het is belangrijk dat we voorbereid zijn op het weer oplopen van het aantal besmettingen en bijbehorende uitdagingen voor fysiotherapie. De ervaringen van de afgelopen periode dienen we daarbij mee te nemen.

De afgelopen periode ontvingen we meerdere reacties van leden omtrent adviezen en onze beleidskeuzes. Dank daarvoor. Wil je reageren op onze evaluatie en/of iets willen toevoegen, mail dan naar info@nvfl.nl en we nemen het mee.