29 april 2021

Oproep onderzoek

Aangenaam, mijn naam is Eline Hoogstra, ik ben lid van NLNet (Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem en Lipoedeem) en ERN Primair en kinderlymfoedeem. ERN Is een Europees samenwerkingsverband. Vanuit deze patiëntenwerkgroep ontstond het Patient Journey- project.

Neem deel aan mijn onderzoek

Graag nodig ik oedeem- en oncologiefysiotherapeuten uit om deel te nemen aan dit mooie project.

Veel primair oedeempatiënten doorlopen een lange en intensieve reis voordat doktoren bij hen een juiste diagnose vaststellen en ze een passend behandelplan opstellen. Door middel van een kwalitatief diepte-interview brengen we de reis van de patiënt in kaart.  Met de verkregen inzichten brengen wij mogelijke verbeterpunten in kaart.

De interviews nemen we middels een vast format af, zo vormen we ons een goed beeld van de patiëntreis en hun ervaringen. Ik interviewde inmiddels meer dan 30 patiënten. Dit betrof o.a. patiënten van ECL Nij Smellinghe, patiënten verbonden aan NLNet en patiënten voorgedragen door huidtherapeuten verbonden aan de NVH.

Graag interview ik ook patiënten van therapeuten aangesloten bij de NVFL. Jullie behandelen veel oedeempatiënten en door hen te interviewen vormen we ons een goed beeld van de gemiddelde reis in Nederland.  We streven ernaar om meer dan 100 patiënten in Europa te interviewen.
Wil je graag deelnemen of heb je patiënten die je wilt voordragen? Ik hoor het graag.
Je bereikt mij via elinehoogstra@gmail.com