12 oktober 2021

Regioavond ‘De oncologische voetzorg’, door Mischa Nagel

Een aantal regio’s organiseerde samen een regioavond met als onderwerp: ‘De oncologische voetzorg’, verzorgd door Mischa Nagel.

Mischa Nagel deelde bij de start van 2021 al eerder zijn kennis met een aantal regioleden over de oncologische voetzorg. Er bleek veel interesse voor te zijn, dus organiseerden de geïnteresseerde regio’s een onlineavond. Het totaal aantal deelnemers was 149, een succes.

 Mischa biedt al onze leden de mogelijkheid om zich verder te verdiepen in de voetzorg. Hier vraag je zijn boekje aan.

Oncologische voetzorg door Mischa Nagel

'Zoals u weet neem ik vaak initiatieven waar het gaat om voetzorgverlening. Ik heb onlangs een digitaal boekje (bijna 60 pagina’s) voor consumenten samengesteld over het belang van investeren in goede voetzorg. Het rendement is duidelijk: langer kunnen genieten van mobiliteit.

Zorg voor voeten is niet alleen in de zorg vaak een ondergeschoven kind. Veel mensen staan pas stil bij het belang van goede, veilige en professionele voetzorg wanneer er problemen (zijn) ontstaan. De zorgkosten die hieruit voortvloeien zijn vaak onnodig hoog en bijna altijd voorkombaar. Ook daar willen we mensen bewust van maken.

Samen met een aantal deskundigen heb ik een aantal protocollen opgesteld; de volgende bijlages vindt u ook in het boekje:

  • Protocol: reinigen schoenen aan de binnenkant; dit laat de infectiegraad -zeker voor mensen met bestaande voetklachten- naar beneden gaan;
  • Checklijst voor het kopen van goed zittend schoeisel- niet goed zittend schoeisel is een bron van veel voet-ellende en leidt tot hoge kosten.
  • Quick Reference Card: patiënt met diabetische voet

Het doel van dit boekje is klachten voorkomen door inzicht te krijgen in het belang van voetzorg.

Mischa Nagel'

Je kunt hier het boekje aanvragen