kngf_bollen.jpg
12 oktober 2021

Twee kandidaat bestuursleden NVFL

Wij, als NVFL-bestuur, zijn erg blij met onze nieuwe ‘beoogd voorzitter’. Daarnaast vonden we ook een algemeen bestuurslid om ons team te versterken. Beide nieuwe collega’s stellen zich hier aan je voor.

Els Brouwer, kanditaat voorzitter

Graag stel ik, Els Brouwer, mij kandidaat als jullie voorzitter voor de komende vier jaar. Even in het kort: voor de leden die mij niet kennen, geef ik een korte terugblik op mijn relevante, werkende leven en daarna ga ik met name in op wat je van mij kunt verwachten als “niet-fysio-zijnde-voorzitter”!

Ruim 26 jaar geleden stapte ik de wereld van de dermatologie van ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten binnen, met als gevolg een mooie carrière in de flebologie en lymfologie. De samenwerking met Robert Damstra en zijn team was fantastisch en het pionieren bleek in mijn bloed te zitten. We waren nauw betrokken bij het opzetten van NLNet - uiteraard in samenwerking met de NVFL. De connectie tussen beide partijen was er altijd op allerlei terreinen.

Als team verlegden wij onze grenzen en gingen we kennis halen en delen in het buitenland. Van werken in het ziekenhuis met een internationaal karakter naar een baan binnen de compressie-industrie was spannend maar ook veelbelovend. Wetenschappelijk onderzoek begeleiden en volgen, docent zijn, internationale congressen bijwonen en organiseren maakten mijn netwerk en kennis groter. Het hoogtepunt was het organiseren van het ILF-congres in Rotterdam in 2018 en het boekproject “onder de indruk van jou” in 2014.

Sinds 2015 ben ik naast mijn reguliere werk cursuscoördinator en docent van verschillende lymfologiecursussen bij het NPI. Mijn passie en enthousiasme voor het vakgebied brachten mij veel, net als het behartigen van het belang van de patiënt.

Na 15 jaar werkzaam te zijn in de industrie, is het tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan: het opzetten van een eigen consultancy binnen de flebologie en lymfologie. Weer in eigen land werken en ZZP’er worden, geven mij de ruimte om gehoor te geven aan een verzoek van twee oud-voorzitters van de NVFL. Namelijk om als voorzitter van jullie beroepsvereniging (inclusief veel uitdagingen) aan de slag te gaan na 13 november. Uiteraard met jouw instemming.

Wat kan je van mij verwachten?

Na een inwerkperiode richt ik mij, uiteraard samen met het voltallige bestuur, vooral op de toekomst van onze beroepsgroep. Hierbij speelt oncologie een steeds belangrijkere rol en we verliezen de lymfologiebelangen daarbij niet uit het oog. De focus op deskundigheidsbevordering, kwaliteit en belangenbehartiging van jullie als leden is en blijft een belangrijke doelstelling, waarbij de toekomst van de zorg in Nederland een belangrijke rol speelt. Vergoedingen (voor o.a. behandelingen en hulpmiddelen) die aandacht verdienen en de rol van ons prachtige beroep meer en beter belichten bij zorgverzekeraars en overheid.

Als ambassadeur voor de NVFL zet ik mijn netwerk in om in Nederland en ook in het buitenland nuttige connecties te leggen op het gebied van wetenschap, studies en kennisdeling. Veel andere beleidsvoornemens zijn bekend of we maken ze binnenkort bekend.

Daarnaast hoop ik jou (en alle andere leden) te ontmoeten om te peilen wat er zoal leeft en waar jij vindt dat wij als bestuur aandacht aan moeten schenken. Genoeg te doen en ik zie jullie graag op de ALV van 13 november a.s. en wellicht op het ILF-congres in Kopenhagen van 18 t/m 20 november 2021.'

Els Brouwer

Carolien van den Berg, bestuurslid

Graag stel ik mij aan je voor. Mijn naam is Carolien van den Berg en ik wil graag vanaf de aankomende ALV als algemeen bestuurslid aan de slag voor nieuwe taken binnen de NVFL. Sinds enkele jaren ben ik aangesloten bij onze beroepsinhoudelijke vereniging en afgelopen zomer ontving ik het diploma MSc Oncologiefysiotherapie. Mijn afstudeerproject voerde ik uit voor de NVFL, met als thema ‘oncologienetwerken’. In mei 2020 kregen alle NVFL-leden, middels de nieuwsbrief, de uitnodiging om mee te werken aan een enquête over oncologienetwerken. 78% van alle deelnemers behoeft ondersteuning van de NVFL bij verschillende probleemstukken binnen deze netwerken.

Mijn afstudeerproject bestond uit het in kaart brengen van de wensen die er zijn op het gebied van ondersteuning en bij welke probleemstukken ondersteuning gewenst is. Dit onderzoek is afgerond en door in het bestuur plaats te nemen, geef ik hieraan graag vervolg.  Ik maak me hard om een daadwerkelijk actieplan op te zetten om het samenwerken in oncologienetwerken te professionaliseren vanuit onze vereniging. Het samenwerken in de zorg voor onze patiënten is niet meer weg te denken uit de beroepspraktijk.

Daarom is het mijn missie om met onze beroepsvereniging te werken aan het verbeteren en optimaliseren van het functioneren van de oncologienetwerken. Ik zie er naar uit om hierin een rol te vervullen en ontmoet je graag op de ALV! 

Carolien van den Berg