nvfl-logo-knip.jpg
31 maart 2022

Aspirant-bestuursleden stellen zich voor

Geke van Houten en Geert Strik stellen zich graag aan jullie voor

Aspirant-bestuurslid Geke van Houten

Mijn naam is Geke van Houten. In 2006 studeerde ik op mijn 21e af als fysiotherapeut aan de HU. Tijdens mijn laatste stage maakte ik kennis met de oedeemfysiotherapie. Ik deed 2 jaar ervaring op als fysiotherapeut. Daarna volgde ik de opleiding tot oedeemfysiotherapeut bij de NPi.
Als oedeemfysiotherapeut kwam ik meer en meer in contact met patiënten mét of ná kanker. Ik had aan alle kanten het gevoel dat ik tekortschoot en dat ik te weinig kennis in huis had om deze groep goed te kunnen behandelen. Terwijl ik het juist de ‘mooiste’ patiëntengroep vond om mee te werken. Daarom volgde ik de masteropleiding oncologiefysiotherapie bij Avans, die rondde ik in 2015 af.

Volgens mij hebben we als oncologiefysiotherapeut een fantastisch beroep, waarbij je mensen in een heftige periode in hun leven ondersteunt, begeleidt, behandelt en coacht. Vooral de palliatieve en terminale zorg blijf ik heel bijzonder vinden. Ik vind het telkens opnieuw een eer om juist dán naast iemand te staan, mee te bewegen en mee te denken om de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te houden.

Sinds januari 2020 ben ik maatschapslid bij de mooiste eerstelijnspraktijk in het midden van Nederland, Therapeutisch Centrum Lunteren. Een supergave nieuwe uitdaging, die ik - achteraf gezien - niet op het beste moment startte. Nu het inmiddels rondom corona rustiger is en mijn werkzaamheden in de praktijk goed lopen, is er ruimte voor een nieuwe uitdaging; mijn steentje bijdragen aan het bestuur van de NVFL. De eerste ‘klus’ waar ik aan meewerk, is het ‘herschrijven’ van het beroepscompetentieprofiel voor de oedeemfysiotherapie.


 

Aspirant-bestuurslid Geert Strik
 
Mijn naam is Geert Strik en ik ben 63 jaar.
Ik ben oedeemfysiotherapeut en daarnaast trainde ik, na het volgen van de oncologieleerlijn van het NPi, patiënten met oncologische problematiek (Onconet).

Ik gaf jarenlang les bij het NPi. Ik gaf de basiscursus Oedeemtherapie, de praktijkdagen Lymfologie en de cursus Casuïstiek.
Voor de NVFL was ik lid van de werkgroep die in 2015 het beroepsprofiel Oedeemfysiotherapeut schreef.

Sinds twee jaar ben ik gestopt met mijn praktijk en sinds 2022 geef ik geen les meer voor het NPi. Een mooi moment om mij nog een paar jaar voor de NVFL in te zetten, dit keer binnen het bestuur.

In mijn (ruime) vrije tijd ben ik in mijn moestuin te vinden of wandelend over diverse prachtige wandelwegen binnen Nederland en Europa.