regio-nvfl-klein.jpg
13 mei 2022

Oproep vanuit de regio's

Ben jij degene die voor verbinding zorgt en vind je het leuk om jouw eigen vak te ontwikkelen? Ben je werkzaam in de regio Rotterdam (4), Brabant (7) of Friesland, Groningen of Drenthe (11)?

Is het voorzitterschap van de regio iets voor jou?!
We hebben voor elk van deze drie regio’s dringend een voorzitter nodig. Iemand die in het aankomende jaar de verbinding legt tussen de beroepsvereniging en de leden én de verbinding tussen NVFL-leden onderling.

Hoe werkt dit concreet?
Als regiovoorzitter organiseer je één of twee keer per jaar een regioavond. Deze avonden zijn geaccrediteerd en je bepaalt de onderwerpen vooraf. Dit jaar organiseert het bestuur één van de regioavonden online en er is één regioavond waarvoor één van de regio's zich inzet om dit te organiseren en samen met Carolien de accreditatie aan te vragen.

De taak die overblijft is het regelen van een locatie en een datum, om je collega-fysiotherapeuten te ontmoeten tijdens een fysieke bijeenkomst. (Uiteraard rekening houdend met de regels rondom COVID-19). Een regiovoorzitter is drie keer per jaar aanwezig bij de regiovertegenwoordigersvergadering. Dit jaar realiseren we een combinatie tussen fysiek en online voor deze vergaderingen. De duur hiervan is maximaal 2 uur.

Wat krijg je terug voor je inspanningen?
Uiteraard geeft deze functie je een bredere kijk op de oedeem- en oncologiezorg in jouw regio en ben je beter op de hoogte van ontwikkelingen die er binnen jouw regio plaatsvinden. Je denkt mee over bijvoorbeeld de onderwerpen van de regiobijeenkomsten of de koers van onze beroepsvereniging.
Voor je jaarlijkse inspanningen is een vacatievergoeding beschikbaar en de geïnvesteerde tijd (en het aantal gereden kilometers) voor de regiovertegenwoordigersvergaderingen zijn declarabel.

Ook commissieleden nodig!
In enkele regio’s zoeken we nog commissieleden, zoals in de regio Utrecht. Je ondersteunt dan de voorzitter. Er zijn taken beschikbaar als penningmeesterschap of secretariaat.

Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Carolien regio@nvfl.nl.