2doc-3.jpg
20 september 2022

2Doc: Privégesprekken

Welke gevolgen heeft kanker voor je seksleven?

In Privégesprekken voeren drie koppels openhartige en intieme gesprekken over hun relatie tijdens en na kanker. Als (ex-)patiënt en niet-zieke partner richten zij zich tot elkaar. Ook bevragen ze zichzelf over hun eigen worsteling met intimiteit ten gevolge van de ziekte. De film is een reflectie op wat veel mensen met kanker meemaken, maar waar nog weinig over gesproken wordt.

Maar liefst twee derde van de (ex-)kankerpatiënten geeft in een onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) aan dat hun seksualiteit en intimiteit slechter zijn geworden. Ze ervaren lichamelijke problemen, maar ook andere problemen zoals: geen lust of zin in seks, geen opwinding, een veranderende seksuele relatie en een ander zelfbeeld. Onderwerpen die niet altijd aan bod komen tijdens en na de behandeling.

Privégesprekken is een intieme documentaire over een onderwerp dat nog altijd taboe is. In openhartige en zeer persoonlijke gesprekken vertellen drie koppels over de gevolgen van kanker op hun relatie, op de intimiteit binnen die relatie en op de seksualiteit.

De documentaire is terug te kijken via NPOstart.