nvfl-logo-knip.jpg
13 december 2022

Terugblik op de ALV

Op 19 november 2022 heeft onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden in het sfeervolle Burgers’ Zoo.

We kijken terug naar een geslaagde ALV, waar een ontspannen sfeer hing en waar we een goede terugblik hadden op de afgelopen periode en de nieuwe plannen voor het aankomende jaar hebben bekend gemaakt. Waar we ons gaan hardmaken voor de financiering van de zorg voor de oncologische patiënt, werken we ook aan betere inzichten in compressietherapie voor onze leden en vertegenwoordigen we ons vakgebied in de ontwikkeling van richtlijnen en (internationale) congressen. Tijdens de ALV hebben we Janine Hidding als nieuw ere-lid mogen toevoegen aan onze vereniging, naast het ere-lidmaatschap zijn we als vereniging ook vereerd door de betrokkenheid van van Janine, die haar carrière heeft geweid aan de oncologiefysiotherapeutische zorg en scholing.

In het aankomende jaar wordt er een nieuw regiobeleid gevormd waarin we toewerken naar meer online en hybride, omdat hieraan steeds meer behoefte is. Toch is het ook heel goed om elkaar juist wel te ontmoeten, we zien reikhalzend uit naar het NVFL-congres op 14 en 15 april. Je hebt tot eind december om je tickets met early bird korting te bemachtigen. Waar het programma op vrijdag 14 april gericht is op oncologie, is het programma op zaterdag 15 april in het licht van oedeem. Zo kan je kiezen om een gedeelte van het congres aanwezig te zijn, maar ook beide dagen zijn een hele mooie aanvulling op elkaar.

Terug naar de ALV, we hebben namelijk aansluitend op de ALV meteen een klein feestje gevierd voor het 25-jarig bestaan van de vereniging. Als we zien welke ontwikkeling de oedeem- en oncologiefysiotherapie hebben doorgemaakt in die 25 jaar, zijn er al hele mooie dingen bereikt, waar we ook als beroepsvereniging onze rol in hebben vervuld. Er zijn nog veel stappen te maken, gelukkig hebben we nu met Geert Strik en Geke van Houten erbij, een voltallig bestuur om met elkaar naar nieuwe doelen te gaan halen in de komende periode.

Na de ALV zijn de NVFL-vrijwilligers vertrokken met een gids door de dierentuin. Onze dank is groot naar iedereen die zich met hart en ziel inzet voor de vereniging. Naast je werk als zorgverlener je ook nog inzetten voor je collega's en de ontwikkelingen in je vak, is een applaus waard. Alle vrijwilligers verdienen een plek in het zonnetje, die we op die koude novemberdag, daadwerkelijk kregen in Burgers’ Zoo. Namens de hele vereniging en al je oedeem- en oncologiecollega's onwijs bedankt voor de inzet als vrijwilliger in het achterliggende jaar.