medi-logo-3.jpg
10 juli 2023

- Advertorial Medi -

De wetenschap rondom klittenbandsystemen!

Op de aanschafprijs van een klittenbandsysteem is altijd veel kritiek geweest. Echter, als je het goed bekijkt, kun je tijd en geld besparen. Dit is namelijk een duurzame oplossing, die voor langere tijd in te zetten is. Deze manier van compressie geven is erg geschikt voor patiënten die zelfredzaam willen zijn. Er is steeds meer vraag naar klittenbandsystemen (ACW’s; adjustable compression wraps) vanuit zorginstellingen vanwege het gemak van deze producten en de tijdsbesparing, die het oplevert. 

 

De circaid juxtafit premium is zo’n direct aanpasbaar compressiesysteem voor de behandeling van matig tot ernstig lymfoedeem en ernstige veneuze aandoeningen. Dit klittenbandsysteem is een geweldige aanvulling op of ter vervanging van therapeutisch elastische kousen (TEK).

Ook in de initiële fase van behandelen is er een oplossing. Daar kan de circaid reduction kit een belangrijke rol spelen en zelfs het zwachtelen vervangen. 

Het ingebouwde “built-in-pressure-system”(BPS) voor het instellen van de juiste druk zorgt voor zekerheid bij zowel patiënt als hulpverlener. Het systeem is in te stellen op 20-30, 30-40 of 40-50 mmHg. Het aanpassen van de druk gaat eenvoudig en snel met het gepatenteerde juxtalock bandsysteem.  

De direct aanpasbare niet-elastische banden maken, dat dit compressiehulpmiddel eenvoudig is aan te brengen, bij te stellen en te verwijderen. Het systeem bestaat uit 1 ACW, 1 paar onderkousen, 1 power added compressieband (pac) voor extra druk op de voet, 1 paar compressie enkelsokken em een meetkaartje voor het BPS-systeem en instructies. 

Via onderstaande link de samenvatting van 16 wetenschappelijke studies, met de aangetoonde efficiëntie van ACW’s: Scientific Summary – Latest news from science