postdoc-call-breed.jpg
06 oktober 2023

Postdoc call Oncologie

Al eerder stelden we onze leden op de hoogte van een wetenschapscall, die we samen met het WCF en het NFtK uitzetten.

We hadden als NVFL de wens een belangrijke bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek rondom oncologie. Een aantal jaren geleden zetten we een wetenschapscall uit samen met Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK). Ter vergroting van onze slagkracht zijn we een tripartiet samenwerking aangegaan met het het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) . Als beroepsinhoudelijke vereniging slaan we nu een nieuwe weg in, waarin we een voorlopers rol vervullen als specialistische vereniging. We vermelden vol trots, dat de winnaar van de postdoc call bekend is gemaakt op de wetenschapsdag van het WCF. Deze winnaar is gekozen na beoordeling van buitenlandse referenten en de beoordelingscommissie.

Met de aanvraag ‘Unraveling the impact of dexamethasone treatment on muscle and physical functioning in children with acute lymphoblastic leukemia’ heeft Emma Verwaaijen de postdoc call oncologie gewonnen. In de aankomen maanden zult u hier meer over horen.

We zijn als NVFL trots een bijdrage te kunnen leveren aan dit fundamentele onderzoek en de verdere ontwikkeling van deze kennis.

Lon Claassen (NFtK), Emma Verwaaijen (winnaar postdoc call oncologie) en
Michelle Verseveld (WOO/NVFL)