varocare-2.jpg
06 november 2023

- Advertorial Varodem -

Zelfredzaam met VaroCare!

Alweer drie jaar draagt Kina (65) uit Friesland therapeutische elastische kousen vanwege secundair lymfoedeem. Afgelopen zomer viel ze en brak ze haar schouder en arm. Het was voor haar moeilijk haar arm nog goed te bewegen en het aantrekken van kousen ging niet.

Als gevolg van het niet dragen van de kousen namen de benen in volume toe. Oedeemtherapeute Nancy kiest voor een nieuwe oplossing. ‘Ik wist gelijk na de val dat de beperking in de arm langdurig was en verstrekte een VaroCare klittenbandsysteem’, zegt Nancy.  Hiermee blijft Kina zelfstandig en onafhankelijk van zorg, zodat ze zelf makkelijk kan douchen. Kina trekt zelfstandig de VaroCare aan en uit, daarnaast draagt zij de onderkous waarmee ze gewoon nog in haar schoenen past.

Na drie maanden is Kina overtuigd van de werking. De benen blijven mooi dun. Kina: ‘Ik had nooit gedacht dat ik met klittenbandverbanden nog zo goed zou kunnen fietsen, elke dag stap ik op mijn fiets! De VaroCare zit zelfs lekkerder dan mijn kous, het materiaal is lekker zacht. Het aantrekken is zo gebeurd, binnen enkele minuten.’ Na een avondje op stap draagt ze de verbanden zelfs ’s nachts. 

Het systeem heeft zo goed gewerkt dat er nu weer kousen zijn aangemeten. Het aan- en uittrekken lukt weer en het voordeel hiervan is dat Kina weer haar strakke broeken aan kan.  Af en toe, als het oedeem toch erger is aan het einde van de dag. heeft Kina de mogelijkheid om de VaroCare over haar kous of als nachtcompressie te dragen!

Lees meer op de website van Varodem