'Personalized medicine: van onderzoek naar behandelpraktijk'

Datum:4 april 2019
Tijd:13:00 - 17:00
Type: Symposium
Locatie:
campus Tilburg UniversityTilburg
Symposium georganiseerd door GGz Breburg & Tranzo ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Christina van der Feltz-Cornelis. Tijdens het symposium gaan we in op het onderwerp Personalized Medicine. De toenemende aandacht voor dit onderwerp zorgt dat men steeds meer het belang erkent van therapie op maat.

Vraag en aanbod?

Wie voor kanker behandeld moet worden komt in een ingewikkeld behandeltraject terecht. Vele verschillende behandelaren kunnen er nodig zijn, op diverse momenten. Dit kan leiden tot extra belasting van de patiënt, bijvoorbeeld verwarring en stress.

Dit congres presenteert resultaten van toegepast onderzoek naar de organisatie van deze multidisciplinaire inbreng. Bijvoorbeeld hoe kan kwaliteit van leven verbeterd worden bij mensen met en na kanker? En hoe richten we het multidisciplinair overleg optimaal in? Zijn de schakels in de patiëntreis goed verbonden? Maar ook: hoe ervaart de patiënt de reis langs alle benodigde professionals. Hoe snijd je een oncologisch zorgpad toe op de behoeften van de individuele patiënt? In dit congres komen dus zowel de aanbod- als de vraagzijde naar voren.

Het symposium wordt aangeboden door departement Management van TiSEM en Tranzo.

Trefwoorden: