‘Kanker zet je wereld op zijn kop. Kijk wat jij kunt doen!’

30 jan 2019
Op 4 februari 2019 is het Wereldkankerdag Wereldkankerdag staat over de hele wereld in het teken van kanker, een ziekte waar we allemaal direct of indirect mee te maken krijgen. Rondom deze datum willen we met alle Nederlandse organisaties die een rol spelen bij kanker samenwerken door een eenduidige boodschap communiceren. Hoe meer organisaties meedoen, hoe groter de impact. Het zou geweldig zijn als u zich aansluit bij de samenwerking en uw communicatiekracht benut.

Aandacht voor kanker

Met deze slogan willen we met Wereldkankerdag 2019 de bewustwording van (late) gevolgen van kanker vergroten en benadrukken dat wij als mensen elkaar tot steun kunnen zijn door een luisterend oor te bieden. We benadrukken de impact die kanker heeft op levens van mensen, we vragen begrip voor de langdurige consequenties van late effecten en we informeren over het aanbod van (psychosociale) zorg.

Wat kun jij doen?

Sociale media

  •  We vragen organisaties om aandacht te besteden aan kanker op hun website en sociale mediakanalen (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram) met de hashtag #wereldkankerdag en #kijkwatjijkuntdoen.
  • We vragen iedereen zijn profielfoto op sociale media in de week van Wereldkankerdag op zijn kop te plaatsen. Neem een onderstebovenfoto of draai het logo in uw fotogalerij of verkenner.

Kijk wat je nog meer kunt doen op Wereldkankerdag.nl

Trefwoorden: