Mastereis

7 nov 2019
Op 11 september 2019 heeft er een ledenraadpleging plaats gevonden over de mastereis voor herregistratie in het register oncologie fysiotherapie per 2025.

Alle factoren tellen mee

Voor deze bijeenkomst waren tien leden uitgenodigd, waarvan er vijf aanwezig waren. Een van hen was masteropgeleid (Avans+, MOPT) en vier de MOOF-opleiding afgerond. Vanuit het bestuur waren Petra Gielink (gespreksleider) en Martina Daelmans aanwezig.

Het bestuur van de NVFL heeft in 2011 besloten dat voor herregistratie in 2015 en in 2020 geen mastereis zou worden bepaald en dat op latere termijn (dat is nu) zou worden beoordeeld of dit besluit zou moeten worden aangepast.

Deze avond hebben wij alle factoren die meetellen in het te nemen besluit de revue laten passeren en zijn we tot een gezamenlijk advies gekomen.
Het bestuur zou kunnen worden geadviseerd om in de komende vijf jaar als vereniging vrijwillige nascholing aan te bieden op EKK7 niveau voor de register oncologie fysiotherapeuten, zowel MOOF- als master-opgeleid. Want als MOOF-opgeleide oncologie fysiotherapeuten in het register willen blijven na 2025 zal er alleen nog maar scholing aangeboden worden op dit niveau. Hier kunnen zij zich in de periode 2020 tot 2025 op voorbereiden door vrijwillig modules te volgen.

Als gevolg van dit advies heeft het bestuur van de NVFL besloten om de mastereis voor herregistratie voor het register oncologie fysiotherapie voor 2025 nog niet in te voeren. De eis is niet definitief van tafel. Voor 2030 zal dit besluit heroverwogen moeten worden met alle inzichten die er dan zijn.
Voor het volledige verslag kunt u mailen naar: info@nvfl.nl

Trefwoorden: