Laatste nieuws

03 september 2020
Schrijf je in bij Onconet

Afgelopen maand zijn we gestart met de omzetting van de administratie OncoNet naar de omgeving van mijnKNGF. Alle collega’s die begin 2020 zichtbaar waren op één of beide zorgzoekers OncoNet hebben een mail ontvangen met daarin uitgelegd welke stappen gevolgd moeten worden om de inschrijving te realiseren. Op dit moment hebben meer dan 250 collega’s zich ingeschreven bij OncoNet via mijn KNGF. Daar zijn we harstikke blij mee en we rekenen erop dat nog veel collega’s volgen.

Lees verder
25 augustus 2020
Patiënt met slokdarmkanker gebaat bij e-health

Patiënten met slokdarmkanker die een operatie hebben ondergaan, moeten heel voorzichtig weer hun leven opbouwen. Ze behoren tot de kwetsbaarste patiëntengroepen. Eenmaal thuis is het voor hen een uitputtende onderneming om naar een praktijk of ziekenhuis te gaan. Is revalideren op afstand, via ‘e-health’, voor deze groep haalbaar? HvA-docent-onderzoeker Fysiotherapie Maarten van Egmond zocht het uit voor zijn promotie-onderzoek.

Lees verder
20 augustus 2020
STEM JIJ VOOR DE TOEKOMST VAN DE FYSIOTHERAPIE?

Vorige week gaven we met alle andere beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) een stemadvies voor de ledenraadpleging die wordt gehouden over de organisatie van een praktijkregister. Wij zijn voor samenwerking met Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF). In deze nieuwsflits willen we graag toelichten waarom wij de samenwerking met SKF zo belangrijk vinden.

Lees verder
07 augustus 2020
IEDERE STEM TELT!

Als gezamenlijke Beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) informeren wij jullie over de laatste stand van zaken rondom de motie die is ingediend tijdens de ALV van het KNGF op 17 juni jl.

Lees verder
09 juli 2020
Evaluatie bestuur NVFL tijdens Covid-19

Wat is goed gegaan en wat zou een volgende keer anders of beter moeten?

Lees verder
02 juli 2020
KWF Magazine over kanker en corona

Online magazine: Kanker en corona. In dit online magazine aandacht voor patiënten en artsen, onderzoek naar corona bij kanker, en de maatregelen die ziekenhuizen nemen om (kanker)patiënten veilig te behandelen.

Lees verder
11 mei 2020
"Kanker is meer dan kommer en kwel"

Leestip: Gevoel voor tumor van Leander Verdievel

Lees verder
04 mei 2020
Aanvulling KNGF Stappenplan

De afgelopen week is door het KNGF intern een stappenplan gedeeld waarbij voor mensen met een verhoogd risico op een ernstig beloop apart beleid was geformuleerd: gebruik van PBM bij behandelingen binnen 1,5 m.

Lees verder
03 april 2020
Ronde tafeloverleg oncologische zorg

Op 11 maart 2020 vond in Den Haag een ronde tafel-bijeenkomst plaats met Tweede Kamerleden van D66, 50-Plus, CDA, VVD over de organisatie van de oncologische zorg in Nederland. We geven je een korte samenvatting van dit overleg.

Lees verder
24 maart 2020
Npi Zelfmanagementapplicatie lymfoedeem

In samenwerking met het NPi en uitgevoerd door het NewHealthCollective heeft de NVFL een zelfmanagementapplicatie ontwikkeld voor mensen met borstkanker gerelateerd lymfoedeem en/of borstkanker gerelateerde fibrose van het bindweefsel.

Lees verder