Laatste nieuws

09 oktober 2020
Hartschade komt voor bij 1 van de 10 vrouwen die voor borstkanker behandeld zijn

Dit wordt vaak nog niet herkend, ondanks de huidige mogelijkheden voor vroege herkenning en behandeling. De kwaliteit van zorg bij borstkankerpatiënten kan op dit onderdeel nog verder verbeterd worden.

Ga naar de detail pagina
08 oktober 2020
Werk na Kanker

‘Werk na kanker’ is een promotieonderzoek naar de invloed van de late gevolgen van kanker en de behandeling van kanker op het werkvermogen. Ook de invloed van diverse andere factoren wordt onderzocht, zoals de regelmogelijkheden in het werk, de werkdruk, het gedrag van de leidinggevende of collega’s en het vertrouwen in het eigen kunnen.

Ga naar de detail pagina
01 oktober 2020
FAST-project zoekt deelnemers voor focusgroep Richtlijn Oncologie

Ben jij expert op het gebied van Oncologie? Wij zoeken KNGF-leden die willen deelnemen aan de focusgroep om knelpunten te inventariseren. De geïnventariseerde knelpunten vormen de basis van de te ontwikkelen richtlijn Oncologie.

Ga naar de detail pagina
24 september 2020
Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 1 oktober de jaarlijkse bo

Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van Borstkankervereniging Nederland (BVN) in het World Forum in Den Haag.

Ga naar de detail pagina
24 september 2020
Borstkankermaand 'Borstkanker heeft vele gezichten'

Op 1 oktober start de jaarlijkse borstkankermaand.

Ga naar de detail pagina
24 september 2020
Pinktrainer dashboard en patiënten app

Pinktrainer heeft een volledig nieuwe versie van het speciaal op oncologiefysiotherapie gerichte dashboard en patiënten app gelanceerd.

Ga naar de detail pagina
11 september 2020
Lancering Nationaal Actieplan Kanker & Leven

Patiëntorganisaties, zorgprofessionals en onderzoekers presenteren vandaag het Nationaal Actieplan Kanker & Leven. Deze experts hebben zich verenigd in de Taskforce Cancer Survivorship Care.

Ga naar de detail pagina
03 september 2020
Subsidie ZonMw voor persoonsgerichte data-gestuurde richtlijnzorg

ZonMw heeft een consortium van KNGF, VvOCM, Chronisch ZorgNet, Harteraad, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Radboudumc een grote subsidie toegekend voor de ontwikkeling en toepassing van een beslisondersteunend richtlijnsysteem voor de behandeling van mensen met Claudicatio Intermittens.

Ga naar de detail pagina
03 september 2020
Schrijf je in bij Onconet

Afgelopen maand zijn we gestart met de omzetting van de administratie OncoNet naar de omgeving van mijnKNGF. Alle collega’s die begin 2020 zichtbaar waren op één of beide zorgzoekers OncoNet hebben een mail ontvangen met daarin uitgelegd welke stappen gevolgd moeten worden om de inschrijving te realiseren. Op dit moment hebben meer dan 250 collega’s zich ingeschreven bij OncoNet via mijn KNGF. Daar zijn we harstikke blij mee en we rekenen erop dat nog veel collega’s volgen.

Ga naar de detail pagina
25 augustus 2020
Patiënt met slokdarmkanker gebaat bij e-health

Patiënten met slokdarmkanker die een operatie hebben ondergaan, moeten heel voorzichtig weer hun leven opbouwen. Ze behoren tot de kwetsbaarste patiëntengroepen. Eenmaal thuis is het voor hen een uitputtende onderneming om naar een praktijk of ziekenhuis te gaan. Is revalideren op afstand, via ‘e-health’, voor deze groep haalbaar? HvA-docent-onderzoeker Fysiotherapie Maarten van Egmond zocht het uit voor zijn promotie-onderzoek.

Ga naar de detail pagina