Laatste nieuws

20 augustus 2020
STEM JIJ VOOR DE TOEKOMST VAN DE FYSIOTHERAPIE?

Vorige week gaven we met alle andere beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) een stemadvies voor de ledenraadpleging die wordt gehouden over de organisatie van een praktijkregister. Wij zijn voor samenwerking met Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF). In deze nieuwsflits willen we graag toelichten waarom wij de samenwerking met SKF zo belangrijk vinden.

Ga naar de detail pagina
07 augustus 2020
IEDERE STEM TELT!

Als gezamenlijke Beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) informeren wij jullie over de laatste stand van zaken rondom de motie die is ingediend tijdens de ALV van het KNGF op 17 juni jl.

Ga naar de detail pagina
09 juli 2020
Evaluatie bestuur NVFL tijdens Covid-19

Wat is goed gegaan en wat zou een volgende keer anders of beter moeten?

Ga naar de detail pagina
02 juli 2020
KWF Magazine over kanker en corona

Online magazine: Kanker en corona. In dit online magazine aandacht voor patiënten en artsen, onderzoek naar corona bij kanker, en de maatregelen die ziekenhuizen nemen om (kanker)patiënten veilig te behandelen.

Ga naar de detail pagina
11 mei 2020
"Kanker is meer dan kommer en kwel"

Leestip: Gevoel voor tumor van Leander Verdievel

Ga naar de detail pagina
04 mei 2020
Aanvulling KNGF Stappenplan

De afgelopen week is door het KNGF intern een stappenplan gedeeld waarbij voor mensen met een verhoogd risico op een ernstig beloop apart beleid was geformuleerd: gebruik van PBM bij behandelingen binnen 1,5 m.

Ga naar de detail pagina
03 april 2020
Ronde tafeloverleg oncologische zorg

Op 11 maart 2020 vond in Den Haag een ronde tafel-bijeenkomst plaats met Tweede Kamerleden van D66, 50-Plus, CDA, VVD over de organisatie van de oncologische zorg in Nederland. We geven je een korte samenvatting van dit overleg.

Ga naar de detail pagina
24 maart 2020
Npi Zelfmanagementapplicatie lymfoedeem

In samenwerking met het NPi en uitgevoerd door het NewHealthCollective heeft de NVFL een zelfmanagementapplicatie ontwikkeld voor mensen met borstkanker gerelateerd lymfoedeem en/of borstkanker gerelateerde fibrose van het bindweefsel.

Ga naar de detail pagina
20 maart 2020
Advies behandeling van patiënten die leven met of na kanker

Naar aanleiding van de nieuwsflits van 18 maart jl zijn er vragen binnen gekomen over de behandeling van patiënten die leven met of na kanker.

Ga naar de detail pagina
18 maart 2020
Advies behandeling patiënten met of na kanker, lymfoedeem of lipoedeem.

In aanvulling op de nieuwsflits van afgelopen maandag en de berichten vanuit het KNGF, voelt het bestuur van de NVFL de noodzaak om een duidelijk advies richting haar leden af te geven met betrekking tot de behandeling van mensen die leven met en na kanker en de mensen met lymf- of lipoedeem.

Ga naar de detail pagina