Laatste nieuws

02 juli 2020
KWF Magazine over kanker en corona

Online magazine: Kanker en corona. In dit online magazine aandacht voor patiënten en artsen, onderzoek naar corona bij kanker, en de maatregelen die ziekenhuizen nemen om (kanker)patiënten veilig te behandelen.

Lees verder
11 mei 2020
"Kanker is meer dan kommer en kwel"

Leestip: Gevoel voor tumor van Leander Verdievel

Lees verder
04 mei 2020
Aanvulling KNGF Stappenplan

De afgelopen week is door het KNGF intern een stappenplan gedeeld waarbij voor mensen met een verhoogd risico op een ernstig beloop apart beleid was geformuleerd: gebruik van PBM bij behandelingen binnen 1,5 m.

Lees verder
03 april 2020
Ronde tafeloverleg oncologische zorg

Op 11 maart 2020 vond in Den Haag een ronde tafel-bijeenkomst plaats met Tweede Kamerleden van D66, 50-Plus, CDA, VVD over de organisatie van de oncologische zorg in Nederland. We geven je een korte samenvatting van dit overleg.

Lees verder
24 maart 2020
Npi Zelfmanagementapplicatie lymfoedeem

In samenwerking met het NPi en uitgevoerd door het NewHealthCollective heeft de NVFL een zelfmanagementapplicatie ontwikkeld voor mensen met borstkanker gerelateerd lymfoedeem en/of borstkanker gerelateerde fibrose van het bindweefsel.

Lees verder
20 maart 2020
Advies behandeling van patiënten die leven met of na kanker

Naar aanleiding van de nieuwsflits van 18 maart jl zijn er vragen binnen gekomen over de behandeling van patiënten die leven met of na kanker.

Lees verder
18 maart 2020
Advies behandeling patiënten met of na kanker, lymfoedeem of lipoedeem.

In aanvulling op de nieuwsflits van afgelopen maandag en de berichten vanuit het KNGF, voelt het bestuur van de NVFL de noodzaak om een duidelijk advies richting haar leden af te geven met betrekking tot de behandeling van mensen die leven met en na kanker en de mensen met lymf- of lipoedeem.

Lees verder
06 maart 2020
Drie postdoc fysiotherapie-onderzoekers ontvangen WCF subsidie

Er is bekendgemaakt welke drie onderzoeken subsidie krijgen van WCF.

Lees verder
03 februari 2020
Samenwerking NVFL & OncoNet

Het afgelopen jaar is al meerdere keren de samenwerking tussen de NVFL en OncoNet binnen de vereniging ter sprake geweest, recentelijk nog op de Algemene Ledenvergadering NVFL van 23 november j.l. Het bestuur NVFL is blij om aan te kunnen geven dat deze samenwerking vanaf 1 januari 2020 geformaliseerd gaat worden.

Lees verder