Laatste nieuws

16 maart 2021
Eerste twee dagen oedeemtherapie zijn het effectiefst

Brix B. Journal of Clinical Medicine 2020, met een vertaalslag van Tom Zee, fysiotherapeut

Lees verder
04 februari 2021
Wereldkankerdag 2021

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

Lees verder
02 februari 2021
Oproep aan fysiotherapeuten deelname COMPANION-project

Welke collega fysiotherapeut is bereid eenmalig deel te nemen aan een online interview (ca. 45 min) of groepsgesprek (ca. 90 min) ten aanzien van fysiotherapie bij chronische vermoeidheid en het betrekken van de partner bij de behandeling?

Lees verder
11 december 2020
Oproep deelname Enquête richtlijnontwikkeling oncologie

Onderzoekers van het Nederlands Kanker Instituut- Antoni van Leeuwenhoek nodigen jou uit om deel te nemen aan een enquête van het FAST- project

Lees verder
05 november 2020
Oproep deelname onderzoek 'the LYMPH trial'

Ken je of weet je vrouwen die in aanmerking komen voor deelname aan het onderzoek? Neem contact op met coördinerend onderzoeker Joost Wolfs.

Lees verder
09 oktober 2020
Hartschade komt voor bij 1 van de 10 vrouwen die voor borstkanker behandeld zijn

Dit wordt vaak nog niet herkend, ondanks de huidige mogelijkheden voor vroege herkenning en behandeling. De kwaliteit van zorg bij borstkankerpatiënten kan op dit onderdeel nog verder verbeterd worden.

Lees verder
09 oktober 2020
Respondenten gezocht voor onderzoek studenten Bekken- en Oncologiefysiotherapie

Caroline en Gaby, twee Avans+ studenten, zoeken respondenten voor hun onderzoek naar de visie van de oncologie- en bekkenfysiotherapeut ten aanzien van samenwerking bij patiënten met kanker in de bekkenregio.

Lees verder
08 oktober 2020
Werk na Kanker

‘Werk na kanker’ is een promotieonderzoek naar de invloed van de late gevolgen van kanker en de behandeling van kanker op het werkvermogen. Ook de invloed van diverse andere factoren wordt onderzocht, zoals de regelmogelijkheden in het werk, de werkdruk, het gedrag van de leidinggevende of collega’s en het vertrouwen in het eigen kunnen.

Lees verder
01 oktober 2020
FAST-project zoekt deelnemers voor focusgroep Richtlijn Oncologie

Ben jij expert op het gebied van Oncologie? Wij zoeken KNGF-leden die willen deelnemen aan de focusgroep om knelpunten te inventariseren. De geïnventariseerde knelpunten vormen de basis van de te ontwikkelen richtlijn Oncologie.

Lees verder
24 september 2020
Pinktrainer dashboard en patiënten app

Pinktrainer heeft een volledig nieuwe versie van het speciaal op oncologiefysiotherapie gerichte dashboard en patiënten app gelanceerd.

Lees verder