24 juni 2021

Maaike Matthijsse- de Jonge

Eindredactie O2

Wie is Maaike Matthijsse- de Jonge?

In 2011 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut op de AVANS in Breda. Ik was toen al in dienst bij de zorginstelling WVO zorg in Vlissingen. Niet veel later kon ik dit combineren met het werken bij praktijk Fysio Motion in Middelburg. Dankzij deze combinatie van werkzaamheden heb ik in een korte tijd een groot scala van ziektebeelden voorbij zien komen.

In het eerste half jaar als algemeen fysiotherapeut kwam ik steeds vaker in contact met oedeempatiënten. Dit motiveerde mij om zo snel mogelijk te starten met de oedeemtherapie. In januari 2012 ben ik gestart met de basiscursus ‘Therapeutische Lymfedrainage en Oedeemtherapie’ van het NPI en vanaf oktober datzelfde jaar ben ik geregistreerd als oedeemtherapeut in het CKR. In de afgelopen jaren heb ik daarbij ook verschillende bijscholingen gevolgd op het gebied van ouderen en neurologie. Naast mijn werk en het vakblad O2, doe ik aan acrogym en turnen in Vlissingen.

Ik vond het leuk om vakinhoudelijk met mijn werk bezig te zijn en was de redactie van Oedeminus in 2014 een leuke uitdaging. Na een jaar in de redactie gezeten te hebben ben ik in 2015 begonnen met de eindredactie.

Eind 2015 heb ik met mijn redactie en onze vormgever hard gewerkt aan onze nieuwe naam en nieuwe lay-out en ben ik erg trots op het eindresultaat!