reuma-2.jpg
09 oktober 2023

Mensen met reuma kunnen voortaan terecht op reuma.nl

Alle patiënteninformatie van ReumaNederland én meer te vinden op www.reuma.nl.

Veel zorgprofessionals, van reumatologen en reumaverpleegkundigen tot fysiotherapeuten en huisartsen, wijzen hun patiënten op de website reumanederland.nl om informatie na te lezen over reumatische aandoeningen, behandelopties en medicatie. Of juist voor informatie en tips over leven met reuma. Jaarlijks vinden ruim 2,6 miljoen mensen deze website.

Daarom is het belangrijk om te weten dat alle patiënteninformatie van ReumaNederland én meer voortaan te vinden is op www.reuma.nl.

Op dit nieuwe online platform vinden patiënten en direct betrokkenen:

  • Betrouwbare informatie over reuma en leven met reuma
  • Gespreksgroepen over onderwerpen die hen raken
  • Blogs van mensen met reuma
  • Kalender met activiteiten
  • Prikbord voor oproepjes en nieuws

Reuma.nl is de ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken heeft met reuma. De gebruikelijke patiënteninformatie is gevalideerd door een netwerk van referenten. De gespreksgroepen om ervaringen te delen, blogs en nieuws op het prikbord zijn het domein van ervaringsdeskundigen. Samen met hen werken we ook aan innovaties op het platform.

Reuma.nl is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor alle bezoekers, er is rekening gehouden met laaggeletterden en slechtzienden.

Reuma.nl is een initiatief van ReumaNederland. Ook reumanederland.nl wordt vernieuwd, deze website wordt beter toegerust voor onderzoekers, donateurs en pers. Hierover volgt later meer informatie.

ReumaNederland stelt een materialenpakket beschikbaar met posters en flyers voor wachtruimtes en spreekkamers. Dit pakket is op te vragen via [email protected].

Heeft u vragen of suggesties, dan kunt u contact opnemen met Anne Banck of via [email protected]