web-kngf-06okt--001--mcklin-fotografie.jpg
16 juni 2021

Aanmelding VerwijsgidsKanker.nl

De afgelopen jaren hebben IKNL, KNGF en NVFL veel overleg gehad over de database van de VerwijsgidsKanker, het centrale platform voor alles wat met oncologie te maken heeft. Ons gezamenlijke streven is dat oncologiepatiënten met hun familie en verwijzers snel bij de juiste zorgverlener komen. De NVFL heeft inhoudelijk meegekeken en de organisatorische kant geregeld. Het KNGF heeft met name naar de technische en juridische kant voor gegevensuitwisseling van KRF NL-geregistreerden gekeken. IKNL beheert de database en de website van verwijsgidskanker.nl.

Hoe kan ik vermeld worden op de verwijsgidskanker?

De NVFL adviseert je om je (gratis) in te schrijven en toestemming te geven je werkadres door te geven aan IKNL om zo in de Verwijsgids Kanker opgenomen te worden. 

Dit kan via mijnKNGF.nl op de pagina ‘Mijn gegevens > Instellingen (eerst inloggen) onderaan in het blok Toestemming. Klik op 'bewerk' om de toestemming te verlenen door 'Ja' aan te vinken. De gegevens worden dan doorgegeven aan IKNL en en opgenomen in de Verwijsgids Kanker. Alleen de KRF-NL-geregistreerde oedeem- en oncologiefysiotherapeuten worden opgenomen.

Met de koppeling worden de gegevens op de Verwijsgids Kanker.nl automatisch up-to-date gehouden. Het is belangrijk om je gegevens op MijnKNGF.nl altijd actueel te houden. De koppeling wordt maandelijks bijgewerkt. Wees je er van bewust dat het enige tijd kan duren, voor je bijgewerkte gegevens zichtbaar zijn. 

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Joost Boelens via e-mail [email protected] o.v.v VerwijsgidsKanker.