Kwaliteitsregister

De kwaliteit van de oncologiefysiotherapeut wordt gewaarborgd door twee registers: het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL en het Register Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF). Beide registers worden erkend door zorgverzekeraars.

Beroepsprofiel Oncologiefysiotherapie

De ALV van het KNGF op woensdag 9 juni 2021 stelde de herijkte beroepskolom en het beroepsprofiel Fysiotherapeut vast. Deze vormen de basis voor de hervorming van de overige beroepsprofielen, dus ook van de oncologiefysiotherapeut. De beroepsinhoudelijke verenigingen trekken gezamenlijk op in de aanpassing van de beroepsprofielen.

Opleidingen Oncologiefysiotherapie

Aan welke onderwijsinstellingen kun je een masteropleiding Oncologie fysiotherapie volgen? Je leest het op de volgende pagina. Na afronding van de opleiding kun je je inschrijven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF NL) deelregister Oncologiefysiotherapeut en het Register Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF).

Zoek een oedeem- en/of oncologiefysiotherapeut

Op www.defysiotherapeut.com vind je alle geregistreerde oedeem- en/of oncologiefysiotherapeuten. Ook vind je fysiotherapeuten Fitheid bij kanker die ingeschreven staan in Onconet.

 

Kijk voor de beste professional dichtbij jou in de buurt. 

test