onconet-nvfl-klein.jpg
08 mei 2024

Terugblik eerste gezamenlijke bijscholing Onconet en NVFL

Op 19 april was de eerste bijscholingsdag van stichting Onconet.

Deze dag is in samenwerking tussen Onconet en de NVFL georganiseerd. Als bestuur van de NVFL waren wij dan ook met enthousiasme aanwezig. De dag begon met het fijne nieuws dat de NVFL en Onconet hun samenwerking intensiveren. Deelname bij stichting Onconet blijft voor NVFL-leden dan ook in 2024 gratis. In september gaan Onconet en de NVFL gezamenlijk om tafel om de wensen voor de Onconet bijscholing bij leden te inventariseren. 

Aan het begin van de dag kregen we een inkijkje in de wensen van de aanwezigen. Er zit veel overlap tussen de belangen die de NVFL voor haar leden behartigt en hetgeen Onconet voor haar deelnemers wil doen. Een daarvan is voldoende en juiste diagnosecodes. Heb je de lopende survey hierover nog niet ingevuld? Doe dat dan hier alsnog: https://forms.gle/P1QAYKiXNXDGXqd5A

De dag vervolgde met interessante updates en ervaringen vanuit de EFFECT-studie en PADOVA-studie. Daarna werd er gesproken over de rol van eiwitten bij het behoud en de opbouw van fysieke fitheid, diagnoses en behandelingen in de oncologische gynaecologie en ervaringsverhalen door sprekers van Stichting Olijf. Stichting Olijf is een stichting voor vrouwen met gynaecologische kankers (https://olijf.nl). De dag werd afgesloten door oncologie- en oedeemfysiotherapeute Mireille Lauret en bekken-, oncologie- en oedeemfysiotherapeut Melske de Vette. Zij spraken over de rol van de oedeem- en bekkenfysiotherapeut en signalen die vragen om doorverwijzen en samenwerking.