24 juni 2021

Annette Emmink

Redactielid O2

Wie is Annette Emmink?

In 2008 heb ik de 3-jarige deeltijd studie tot Algemeen fysiotherapeut afgerond op Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan. Tijdens deze studie heb ik mogen proeven aan de Wetenschap. Onder begeleiding van professor G. Kwakkel heb ik ingezien hoe belangrijk onderzoek is. Maar besefte ik ook dat ik eerst als fysiotherapeut aan de slag wilde. Eind 2008 heb ik de opleiding Oedeemfysiotherapeut bij De Berekuyl behaald. In 2007 en 2010 ben ik als medisch teamlid mee geweest naar de Alpe d’Huzes. Een indrukwekkende ervaring, waar je in een week veel verhalen hoort van (oud)kankerpatiënten en/of hun familieleden. Deze ervaring en mijn patiënten hebben mijn interesse voor de opleiding oncologiefysiotherapie gewekt. Dit was wat mij betreft de perfecte aanvulling. Eind 2011 heb ik bij Avans+ de opleiding Oncologiefysiotherapie (MOOF) dan ook afgerond.

Inmiddels werk ik sinds november 2010 met veel plezier bij Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Hogewal in Steenwijk. Hier neem ik samen met mijn collega alle oedeem- en oncologiefysiotherapie voor mijn rekening, waarbij de adviserende rol naar patiënten en hulpverleners steeds belangrijker wordt.

Ik heb veel bijscholingen gevolgd op het gebied van oedeem en oncologie, met als extra uitstap in 2015 de opleiding Mindfulness. Het blijft leuk om vakinhoudelijk met je beroep bezig te zijn, je kennis uit te breiden en deze daarna weer toe te passen. Redactielid zijn van de O2 is een leuke uitdaging en een mooie aanvulling van kennis op een ander niveau.