educatie-nvof.jpg
25 januari 2024

NVFL erkende opleidingen oedeemfysiotherapie

Er zijn op dit moment een aantal door de NVFL erkende opleidingen oedeemfysiotherapie.

Om je te kunnen registeren in het KRF aantekeningenregister oedeemfysiotherapeut, moet je een van onderstaande opleidingen oedeemfysiotherapeut gevolgd hebben. Kijk voor meer informatie bij de verschillende opleidingsaanbieders:

Buitenlandse oedeemopleidingen

De NVFL heeft met het Beroepsprofiel Oedeemfysiotherapeut (2015) beschreven wat er van een KRF NL-geregistreerde oedeemfysiotherapeut verwacht wordt. Kennis van de in Nederland gepubliceerde Multidisciplinaire Richtlijn Lymfoedeem (2014) en kennis van de recente literatuur over oefentherapie en training bij lymfoedeem hoort daarbij. Het is onde NVFL onvoldoende bekend in hoeverre buitenlandse opleidingen hieraan voldoen. Daarom verlenen buitenlandse opleidingen niet direct toegang tot het aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut. 

Als je een buitenlandse opleiding hebt gevolgd, kun je contact opnemen met een van de onderstaande opleiders voor een EVC-procedure. Na het succesvol afronden van deze procedure kun je je inschrijven in het KRF NL-aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut.